31 Ekim 2009 Cumartesi

TARCIN VE ELMALI KEK




HAMUR ICIN MALZEMELER



3 Elma, 180 gr. Margarin, 1 bardak seker, 3 tatli kasigi tarcin, 3 yumurta, 3 bardak un,
1 kabartmatozu, 1,5 bardak süt
Tarcinli karamel icin Malzemeler:
6 yemek kasigi su, 6 yemek kasigi margarin, yarim bardak seker, 3 tatli kasigi tarcin

HAZIRLANISI:



  • Firini 180 °C dereceye ayarlayin


  • Kek kabini yaglayin veya yagli kagit yayin


  • Mixer yardimiyla margarin , seker, ve tarcini karistirin


  • Teker teker yumurtalari ilave edin biraz daha karisitirin


  • Sütü ve kabartma tozuyla karistirilmis unu ilave ettip karisitirdiktan sonra soyulmus kücük küpler halinde kesilmis elmalarida ilave edin son bir kez karistirin


  • Hazirladiginiz karisimi kaliba dökün ( ben dikdörtgen Borcam da yaptim )


  • 30-45 dk. Kadar pisirin


  • Pisen keki kalibinda 10 dk. bekletin ilimasini bekleyin

    TARCINLI KARAMEL ICIN:


  • Tüm malzemeleri bir kapta karistirin


  • Kisik ateste, karisim kaynayip, seker eriyene kadar pisirin


  • Kaynamadan 2 dk. kadar daha pisirmeye devam edin


  • Düz bir bicak kullanarak hazirladiginiz karamelayi ilik kekin üzerine yayin ve servis edin.

Afiyet Olsun…