7 Nisan 2010 Çarşamba

Cikolatali katmer pogaca (Schokocroissant)









Malzemeler:
  • 1 Kilo un
  • 2 yumurta
  • 1/2 bardak siviyag (150 ml) (büyük kulplu cay bardagi ile yarim bardak)
  • yarim litre süt
  • 1 maya
  • 1 kabartmatozu
  • 1 vanilya
  • 4 yemek kasigi seker
  • bir fiske tuz
  • hamuru acacak kadar nisasta
  • ici icin 200 g Nutella ( Cokokrem)
Üzeri icin:
  • 200 g file badem
  • kahve sütü
Hazirlanisi:
  • tüm hamur malzemelerini karistirip yumusakbir hamur yogurun
  • ceviz büyüklügünde yaklasik 30 tane beze yapin
  • onar tane olmak üzere üc gruba ayirin
  • yer bezeyi nisasta ile tabak büyüklügünde acin
  • 10 tane acmis oldugunuz hamurlari üstüste koyup herpsini birden yaklasik 1/2 cm kalinliginda acin
  • resimde görüldügü sekilde 12 parcaya kesin
  • icerisine bir tatli kasigi kadar Nutella sürüp rulo yapin
  • üzerini kahve sütüne bandirip badem filesine bulayin
  • firin tepsisine dizin
  • yaklasik 1 saat kadar mayalanmasini bekleyin
  • 180° C derecede üzeri kizarincaya kadar pisirin
Afiyet Olsun...