14 Ekim 2009 Çarşamba

EGER BIR KADIN


FINDIK LAHMACUN










Iftar yemeginden görüntüler

MALZEMELER HAMUR ICIN:

1 kilo un, 1 yas maya, 3 su bardagi ilik süt, yarim cay bardagi siviyag,tuz


IC MALZEMELER:
yarim kilo kiyma, 4-5 adet sogan, yarim demet maydanoz, 1 kirmizi biber, 1 yesil biber, 4-5 adet domates, tuz, karabiber, kirmizibiber, bulbiber, yarim bardak siviyag, 2 yemek kasigi salca

IC MALZEMENIN HAZIRLANISI:
  • Soganlari, biberleri, domatesleri mutfak robotunda cekin
  • Maydanozlari ince ince kiyin, diger malzemelerle karistirin
  • Ben yaptigim sekilde yazdim, siz zevkinize göre degisiklikler yapabilirsiniz, malzemeleri az oldugunda kiyma toplanacaktir buna dikkat edin.

HAZIRLANISI:

  • Hamur kabina unu koyup ortasini havuz seklinde acin
  • Mayayi, siviyagi, sütü ve tuzuda ilave ettikten sonra hamuru yogurun ve kabarmasini bekleyin
  • Mayalanmis hamurdan ceviz büyüklügünde bezeler hazirlayin
  • Biraz bekledikten sonra tahminen 15 cm capinda acin
  • Hazirlamis oldugunuz kiymali harctan kasik yardimi ile üzerine kenarlari biraz bos kalacak sekilde yayin
  • Firinda, Sacta (üzerine alüminyum folyo ile kapatin) yada Pizzatavasinda pisirin
  • Salata, tursu ve ayran esliginde ikram edin

Afiyet olsun...

YOGURTLU ISPANAK KÖKÜ CORBASI



MALZEMELER:

350 gr. ispanak kökü, 2 yumurtanin sarisi, 3 yemek kasigi un, 3 yemek kasigi yogurt, 8 bardak etsuyu,2 yemek kasigi tereyag, yeteri kadar tuz, kirmizibiber


HAZIRLANISI:


  • Yikanan ispanaklarin kök kisimlarini dograyarak yag ile kavurun

  • Bir kapta yogurt, yumurtasarilarini ve unu iyice cirpin

  • Üzerine et suyu, kavrulan ispanak köklerini ve tuzu ilave edin

  • Koyulasincaya kadar kaynatin

  • Servis yapilacagi zaman üzerine yag ile kizdirilmis pul biberi gezdirin.


Afiyet olsun...

HALUJ (CERKEZ MANTISI)








HAMUR MALZEMELERI:

1 kilo un, 2 tatli kasigi tuz, 2 bardak su

Hamur malzemelerinden orta sertlikte bir hamur yogurun dinlenmeye birakin
IC MALZEMESI:
7-8 adet orta boy patates, 2 orta boy sogan, 5-6 yemek kasigi siviyag, pulbiber, karabiber,tuz, reyhan,1 tatlikasigi salca

SOS MALZEMESI:
3-4 yemek kasigi tereyag, 1 tatli kasigi kirmizi pul biber, bir cay bardagi domates püresi, yarim cay bardagi su, arzuya göre biraz vegeta tuzu (ben kullaniyorum)
HAZIRLANISI:
  • patatesleri hasladiktan sonra kabuklarini soyun ve püre haline getirin

  • tavada siviyagi kizdirin, icerisine yemeklik dogranmis soganlari ilave edin

  • soganlar sefaflasincaya kadar pisirin sonra baharatlarini ilave edin ilimasini bekleyin

  • hamurdan 3-4 tane büyükce bezeler yapin oklavayla acin

  • bardak yardimiyla yuvarlaklar kesin icerisine patatesli ic malzemeden koyun

  • resimde gösterdigim sekilde kapayin

  • yuvarlagin bir kismini ice dogru yaptiktan sonra iki kenari sirasiyla ice dogru kivirak örün

  • genis bir tencerenin icerisine yeteri kadar su ilave edip kaynatin

  • halujlari teker teker suyun icerisine birakin 8-10 dk haslayin (fazla haslanirsa dagilir !)

  • üzerine biberli sosu döküp sicak servise sunun




Afiyet olsun...