3 Ekim 2009 Cumartesi

MIKADO TARTI



PUDDINGLI SÖVBIYET



MALZEMELER:

  • 1 paket BAKTAT hazir baklava yufkasi ( BAKTAT yazmamin özelligi paketin icerisinde 20 adet yufka olmasi), yarim litre süt 4 kasik irmik 1 kasik seker
  • Surubu icin 2 su bardagi seker, 2 su bardagi su, yarim limonun suyu
  • Üzeri icin 250 gr. tere yagi



    HAZIRLANISI:
  • süt seker ve irmigi bir tencere icerisinde karistirin
  • sürekli karistirarak pisirin ve
  • paketteki 20 yufkayi 10 tane olmak üzere ikiye bölün
  • yaklasik 10 cm lik kareler halinde kesin
  • her karenin icerisine bir tatli kasigi pudding ten koyup muska seklinde kapatin
  • her muskayi diger muskanin ucuna gelecek sekilde firin tepsisine dizin
  • eritilmis tereyaginiüzerine dökün
  • üzerileri kizarincaya kadar pisirin
  • surup malzemelerini kanatin ve sogutun
  • firindan cikardiginiz tatlilarin üzerine soguk serbeti dökün
  • arzu ettiginiz sekilde süsleyin servise sunun

Afiyet olsun...

SARIMSAKLI KÖFTE


Adana, Mersin, Hatay yöresinin meshur köftesi olan sarimsakli köfte diger isimi Fellah köftesinin tarifini arkadaslariminda istegi üzerine sizlerlede paylasmak istedim...



MALZEMELER:

2 su bardagi ince bulgur ( yarim kilo) ,1 su bardagi irmik ,1 tatli kasigi biber salcasi ,1 tatli kasigi tuz ,1 cay kasigi karabiber ,1 cay kasigi kimyon ,3-4 yemek kasigi un ,1 su bardagi su

HAZIRLANISI:

  • Bulguru sicak su ile islatiyoruz ve 15 dk. bekletiyoruz
  • Sonra un haricinde tüm malzemeleri ekleyip yaklasik 15 dk. yakadar yoguruyoruz
  • Unuda ilave edip biraz daha su ilave ederek yoguruyoruz
  • Yumusak bir hamur elde edinceye kadar yoruruyoruz (kulak memesinden biraz sert bi kivam)
  • Avucumun icini islatip misket büyüklügünde yuvarlaklar yapip isaret pargimizla ortasina bastiriyoruz
  • Yapmis oldugumuz bütün köfteleri genis bir tencerede kaynatmis oldugumuz tuzlu limonlu suda yaklasik 15 dk . kadar hasliyoruz
  • Pistikten sonra süzgece alip süzüyoruz

SOS MALZEMELERI:

3 dis sarimsak , 5-6 domates veya 1 paket hazir domates püresi ,1 yemek kasigi sivi yag ,yeteri kadar tuz, karabiber, pul biber ,2 yemek kasigi kadar nar eksisi veya limon suyu ,1 yemek kasigi biber salcasi

HAZIRLANISI:

  • Tavaya sivi yagi koyduktan sonra domatesleri veya (domates püresini ilave ediyoruz)
  • diger malzemeleride ilave ettikten sonra
  • en son olarak nar eksisini ilave ediyoruz
  • sosumuz hazir olunca köftelerin üzerine döküp karistiriyoruz
  • yarim demet maydanozu ince ince kiyarak servise hazir hale gertiriyoruz
  • istege bagli olarak acili orarakta yapabiliriz

Afiyet olsun...