19 Ocak 2010 Salı

PATATESLI RULO BÖREK



Malzemeler:
  • 4 yufka
  • 1 bardak süt
  • 1 bardak yogurt
  • 250 gr. margarin veya tereyagi
  • tuz ve karabiber
  • 8-10 adet orta boy patates
  • üzeri icin yumurta
  • cörek otu
Hazirlanisi:
  • patatesleri haslayin, kabuklarini soyun, elinizle iyice ezin
  • süt, yogurt, eritilmis margarin, tuz ve karabiberi karistirin
  • patatesleride bu karisima ilave edin
  • bir yufkayi serin üzerine bu karisimdan sürün
  • diger bi yufkayi üzerine yayin yine karisimdan sürün
  • yufkalar ve ic malzemesi bitinceye kadar bu sekilde devam edin
  • bir kenardan baslayarak rulo seklinde sarin
  • birkac saat buzdolabinda bekletin
  • daha sonra parmak kalinliginda kesin
  • tepsiye dizin üzerine yumurta sürün ve cörek otu serpin
  • üzeri kizarincaya kadar pisirin
  • ilik ikram edin
Afiyet olsun...

TAHINLI PATLICAN SALATASI


Malzemeler:



  • 1 kilo patlican

  • yarim su bardagi tahin

  • 1 su bardagi süzülmüs yogurt

  • 3-4 dis sarimsak

  • 1 limonun suyu

  • yeteri kadar tuz, karabiber


Hazirlanisi:



  • patlicanlari birkac yerinden delerek kuvvetli ateste közleyin

  • kabuklarini soyun

  • limonlu suya koyun bir süre bekletin, daha sonra sudan cikartip fazla suyunu alin

  • ince ince kiyin

  • yogurt, tahin, sarimsak, tuz, kirmizi biber ekleyerek karistirin servis tabagina alin


Afiyet olsun...