15 Ekim 2009 Perşembe

KARNIYARIK POGACA






































MALZEMELER:

2 su bardagi , 1 su bardagi siviyag, yarim su bardagi yogurt, 1 yumurta, 2 yumurtanin aki (sarisi ni üzeri icin ayirin), 1 maya, 1 kabatmatozu, 1 vanilyasekeri 1,5 tatli kasigi tuz, aldigi kadar un (yaklasik 5-6 bardak)

Yarim demet maydanoz, yarim kilo beyaz peynir

HAZIRLANISI:

  • Süt ile siviyagi karistirin ilik olacak sekilde isitin
    Mayayı kabın içine ufalayın ve elinizle sütle iyice karıştırın
  • Tuzunu yumrtasini ve yumurta aklarini ilave edin.
  • Yavaş yavaş kabartma tozu ile harmanlanmis unu ilave edin ve bir yandan elinizle karıştırın.
  • Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ilave edin ve güzelce yoğurun.
  • Üzerini örtün. ( bu sekilde 1-2 saat hamur iki katı büyüklüğe ulasıncaya kadar mayalandırın)
  • Bu arada içini hazırlayın.
  • Beyaz peyniri ve kıyılmış maydanozu bir kabın içerisinde karıştırın.
  • Daha sonra hamurdan ceviz büyüklügünde parçalar koparıp resimde gösdügünüz sekilde yapin
  • Tepsiye dizilen hamurların üzerine yumurta sarısı sürün.
  • Arzu ederseniz üzerine çörek otu ve susam serpin
  • Sonra önceden ısıtılmış fırında 10 dakika mayalandırın.
  • Daha sonra fırının sıcaklığını 185° -200° derceye getirin ve üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet oLsun..!

HINDISTAN CEVIZLI KEK


MALZEMELER:
4 adet yumurta, 2 su bardagi seker,1 su bardagi süt, yarim su bardagi siviyag, 3 su bardagi un, 1 paket kabartma tozu, (üzeri icin hindistan cevizi)
SOS MALZEMELERI:
3 su bardagi soguk süt, 2-3 corba kasigi kakao
HAZIRLANISI:
  • Yumurta ve sekeri koyu yogurt kivamina gelinceye kadar mikserle cirpin
  • Üzerine süt ve sivi yagi ilave edin
  • Icerisine kabartmatozu ile karistirilmis unu ilave edip cirpma teli ile karistirin
  • Yapmis oldugunuz bu karisimi yaglayip unladiginiz tepsiye bosaltin
  • Önceden isitilmis orta hararetli firinda 35-40 dk kadar pisirin
  • Keki tepsiden aldiktan sonra kesip hazirladiginiz sosa her kenarini yüzeyden hafifce batirin
  • Hindistan cevizine buladiktan sonra servise sunun
SOSUN HAZIRLANISI:
  • Bir kabin icerisine üc su bardagi soguk sütü ve 2-3 corba kasigi kakao ile karistirin
Resmi tariften cektim, kendim yaptigim da daha detayli sekilde resimleri ekleyecegim
Afiyet Olsun...