15 Ekim 2009 Perşembe

KARNIYARIK POGACA






































MALZEMELER:

2 su bardagi , 1 su bardagi siviyag, yarim su bardagi yogurt, 1 yumurta, 2 yumurtanin aki (sarisi ni üzeri icin ayirin), 1 maya, 1 kabatmatozu, 1 vanilyasekeri 1,5 tatli kasigi tuz, aldigi kadar un (yaklasik 5-6 bardak)

Yarim demet maydanoz, yarim kilo beyaz peynir

HAZIRLANISI:

  • Süt ile siviyagi karistirin ilik olacak sekilde isitin
    Mayayı kabın içine ufalayın ve elinizle sütle iyice karıştırın
  • Tuzunu yumrtasini ve yumurta aklarini ilave edin.
  • Yavaş yavaş kabartma tozu ile harmanlanmis unu ilave edin ve bir yandan elinizle karıştırın.
  • Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ilave edin ve güzelce yoğurun.
  • Üzerini örtün. ( bu sekilde 1-2 saat hamur iki katı büyüklüğe ulasıncaya kadar mayalandırın)
  • Bu arada içini hazırlayın.
  • Beyaz peyniri ve kıyılmış maydanozu bir kabın içerisinde karıştırın.
  • Daha sonra hamurdan ceviz büyüklügünde parçalar koparıp resimde gösdügünüz sekilde yapin
  • Tepsiye dizilen hamurların üzerine yumurta sarısı sürün.
  • Arzu ederseniz üzerine çörek otu ve susam serpin
  • Sonra önceden ısıtılmış fırında 10 dakika mayalandırın.
  • Daha sonra fırının sıcaklığını 185° -200° derceye getirin ve üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet oLsun..!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder