- 8 orta boy patlican
- 400 gr. kiyma
- 3 sogan
- 3 domates
- 1 sivri biber
- 1 yemek kasigi salca
- 1 cay kasigi karabiber
- kirmizibiber,tuz, (vegeta tuzu)
- 4 dis sarimsak 7-8 dal maydanoz
- süslemek icin biber, domates ve maydanoz
HAZIRLANISI - Patlicanlari alacali soyun, tuzlu suda acisi cikincaya kadar bekletin
- Acisi giden patlicanlari ve süslemek icin biberleri sivi yagda heryerleri esit miktarda pembelesinceye kadar kizartin
- Kizaran patlicanlari ve biberleri kagit havlu üzerine alinki fazla yagini ceksin
- Diger tarafta tavaya bir miktar yag ilave edin yemeklik dogranmis soganlari ve sarimsaklari ilave edin pembelesinceye kadar pisirin
- Soganlarin üzerine kiymayida ekleyin, bu karisim pistikten sonra soyulmus küp küp kesilmis domatesleri ilave edin
- Salcasini, tuzunu ve baharatlarini ve ince kiyimis maydanozlari ilave edin
- Patlicanlari firin tepsisine dizin ve ortasini bir catal yardimi ile acin icerisini biraz catali bastirarak ezin
- Icerisine hazirladiginiz kiymali harctan doldurun
- Kizartmis oldugunuz biber, domates dilimleri ve maydanozla süsleyin
- Bir bardak suyun icerisine 3-4 yemek kasigi limon suyu ekleyip karistirin
- Limonlu su karisimini karniyariklarin üzerine osaltin ve 20-30 dk firinda pisirin
- Pilav esliginde sicak servis edin
Afiyet olsun...
3 Kasım 2009 Salı
KARNI YARIK
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder