30 Eylül 2009 Çarşamba

Donau Welle


Hamur malzemeleri:


250 gr. tereyag, 250 gr. seker ( 1 su bardagi), 6 yumurta, 350un (2,5 su bardagi un), 1 kabartma tozu, 2 yemek kasigi kakao, 1 kavanoz Visne kompostosu (Schattenmorellen)


Hazirlanisi:


  • Yag ve sekeri iyice cirpin

  • Daha sonra yumurtalari teker teker icerisine ilave edin

  • Kabartmatozu ile karistirilmis unuda ilavae edip iyice karistirin

  • hamurun yarisini yaglanmis tepsiye yayin

  • Diger yarisini kakao ile karistirin ve diger hamurun üzerine yayin

  • Hamurun üzerine visneleri dizin, haifice bastirin

  • Yaklasik yarim saat 175 °C da pisirin


Kermasinin malzemeleri:


1 litre süt, 1 paket vanilya,2 paket vanilyalipudding, 100 gr. seker (yarim bardak), 250 gr. tereyag,4 yemek kasigi limonsuyu,

üzerine eritmek icin cukolata


Hazirlanisi:


  • malzemelerin tümünden puddingi hazirlayin

  • sogumus pastanin üzerine puddingi bosaltin

  • cukolatayi bir miktar yag veya sütle isitip puddinigin üzerine yayin ve sogumaya birakin.


Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder