3 Ekim 2009 Cumartesi

SARIMSAKLI KÖFTE


Adana, Mersin, Hatay yöresinin meshur köftesi olan sarimsakli köfte diger isimi Fellah köftesinin tarifini arkadaslariminda istegi üzerine sizlerlede paylasmak istedim...



MALZEMELER:

2 su bardagi ince bulgur ( yarim kilo) ,1 su bardagi irmik ,1 tatli kasigi biber salcasi ,1 tatli kasigi tuz ,1 cay kasigi karabiber ,1 cay kasigi kimyon ,3-4 yemek kasigi un ,1 su bardagi su

HAZIRLANISI:

  • Bulguru sicak su ile islatiyoruz ve 15 dk. bekletiyoruz
  • Sonra un haricinde tüm malzemeleri ekleyip yaklasik 15 dk. yakadar yoguruyoruz
  • Unuda ilave edip biraz daha su ilave ederek yoguruyoruz
  • Yumusak bir hamur elde edinceye kadar yoruruyoruz (kulak memesinden biraz sert bi kivam)
  • Avucumun icini islatip misket büyüklügünde yuvarlaklar yapip isaret pargimizla ortasina bastiriyoruz
  • Yapmis oldugumuz bütün köfteleri genis bir tencerede kaynatmis oldugumuz tuzlu limonlu suda yaklasik 15 dk . kadar hasliyoruz
  • Pistikten sonra süzgece alip süzüyoruz

SOS MALZEMELERI:

3 dis sarimsak , 5-6 domates veya 1 paket hazir domates püresi ,1 yemek kasigi sivi yag ,yeteri kadar tuz, karabiber, pul biber ,2 yemek kasigi kadar nar eksisi veya limon suyu ,1 yemek kasigi biber salcasi

HAZIRLANISI:

  • Tavaya sivi yagi koyduktan sonra domatesleri veya (domates püresini ilave ediyoruz)
  • diger malzemeleride ilave ettikten sonra
  • en son olarak nar eksisini ilave ediyoruz
  • sosumuz hazir olunca köftelerin üzerine döküp karistiriyoruz
  • yarim demet maydanozu ince ince kiyarak servise hazir hale gertiriyoruz
  • istege bagli olarak acili orarakta yapabiliriz

Afiyet olsun...

1 yorum:

  1. en sevdigim yemek....püf noktasi: sosu
    ardindan agziniz sarimisak koksa bile deger..

    deneyin...

    hatice

    YanıtlaSil