
Adana, Mersin, Hatay yöresinin meshur köftesi olan sarimsakli köfte diger isimi Fellah köftesinin tarifini arkadaslariminda istegi üzerine sizlerlede paylasmak istedim...
MALZEMELER:
2 su bardagi ince bulgur ( yarim kilo) ,1 su bardagi irmik ,1 tatli kasigi biber salcasi ,1 tatli kasigi tuz ,1 cay kasigi karabiber ,1 cay kasigi kimyon ,3-4 yemek kasigi un ,1 su bardagi su
HAZIRLANISI:
- Bulguru sicak su ile islatiyoruz ve 15 dk. bekletiyoruz
- Sonra un haricinde tüm malzemeleri ekleyip yaklasik 15 dk. yakadar yoguruyoruz
- Unuda ilave edip biraz daha su ilave ederek yoguruyoruz
- Yumusak bir hamur elde edinceye kadar yoruruyoruz (kulak memesinden biraz sert bi kivam)
- Avucumun icini islatip misket büyüklügünde yuvarlaklar yapip isaret pargimizla ortasina bastiriyoruz
- Yapmis oldugumuz bütün köfteleri genis bir tencerede kaynatmis oldugumuz tuzlu limonlu suda yaklasik 15 dk . kadar hasliyoruz
- Pistikten sonra süzgece alip süzüyoruz
SOS MALZEMELERI:
3 dis sarimsak , 5-6 domates veya 1 paket hazir domates püresi ,1 yemek kasigi sivi yag ,yeteri kadar tuz, karabiber, pul biber ,2 yemek kasigi kadar nar eksisi veya limon suyu ,1 yemek kasigi biber salcasi
HAZIRLANISI:
- Tavaya sivi yagi koyduktan sonra domatesleri veya (domates püresini ilave ediyoruz)
- diger malzemeleride ilave ettikten sonra
- en son olarak nar eksisini ilave ediyoruz
- sosumuz hazir olunca köftelerin üzerine döküp karistiriyoruz
- yarim demet maydanozu ince ince kiyarak servise hazir hale gertiriyoruz
- istege bagli olarak acili orarakta yapabiliriz
Afiyet olsun...
en sevdigim yemek....püf noktasi: sosu
YanıtlaSilardindan agziniz sarimisak koksa bile deger..
deneyin...
hatice