15 Ekim 2009 Perşembe

HINDISTAN CEVIZLI KEK


MALZEMELER:
4 adet yumurta, 2 su bardagi seker,1 su bardagi süt, yarim su bardagi siviyag, 3 su bardagi un, 1 paket kabartma tozu, (üzeri icin hindistan cevizi)
SOS MALZEMELERI:
3 su bardagi soguk süt, 2-3 corba kasigi kakao
HAZIRLANISI:
  • Yumurta ve sekeri koyu yogurt kivamina gelinceye kadar mikserle cirpin
  • Üzerine süt ve sivi yagi ilave edin
  • Icerisine kabartmatozu ile karistirilmis unu ilave edip cirpma teli ile karistirin
  • Yapmis oldugunuz bu karisimi yaglayip unladiginiz tepsiye bosaltin
  • Önceden isitilmis orta hararetli firinda 35-40 dk kadar pisirin
  • Keki tepsiden aldiktan sonra kesip hazirladiginiz sosa her kenarini yüzeyden hafifce batirin
  • Hindistan cevizine buladiktan sonra servise sunun
SOSUN HAZIRLANISI:
  • Bir kabin icerisine üc su bardagi soguk sütü ve 2-3 corba kasigi kakao ile karistirin
Resmi tariften cektim, kendim yaptigim da daha detayli sekilde resimleri ekleyecegim
Afiyet Olsun...








1 yorum:

  1. Ben denedim ve cok begendik degisik tariflerinizden de bekliyorum. Ellerine saglik canim...

    YanıtlaSil