- 1 paket BAKTAT hazir baklava yufkasi ( BAKTAT yazmamin özelligi paketin icerisinde 20 adet yufka olmasi), yarim litre süt 4 kasik irmik 1 kasik seker
- Surubu icin 2 su bardagi seker, 2 su bardagi su, yarim limonun suyu
- Üzeri icin 250 gr. tere yagi
HAZIRLANISI: - süt seker ve irmigi bir tencere icerisinde karistirin
- sürekli karistirarak pisirin ve
- paketteki 20 yufkayi 10 tane olmak üzere ikiye bölün
- yaklasik 10 cm lik kareler halinde kesin
- her karenin icerisine bir tatli kasigi pudding ten koyup muska seklinde kapatin
- her muskayi diger muskanin ucuna gelecek sekilde firin tepsisine dizin
- eritilmis tereyaginiüzerine dökün
- üzerileri kizarincaya kadar pisirin
- surup malzemelerini kanatin ve sogutun
- firindan cikardiginiz tatlilarin üzerine soguk serbeti dökün
- arzu ettiginiz sekilde süsleyin servise sunun
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder