3 Ekim 2009 Cumartesi

PUDDINGLI SÖVBIYET



MALZEMELER:

  • 1 paket BAKTAT hazir baklava yufkasi ( BAKTAT yazmamin özelligi paketin icerisinde 20 adet yufka olmasi), yarim litre süt 4 kasik irmik 1 kasik seker
  • Surubu icin 2 su bardagi seker, 2 su bardagi su, yarim limonun suyu
  • Üzeri icin 250 gr. tere yagi



    HAZIRLANISI:
  • süt seker ve irmigi bir tencere icerisinde karistirin
  • sürekli karistirarak pisirin ve
  • paketteki 20 yufkayi 10 tane olmak üzere ikiye bölün
  • yaklasik 10 cm lik kareler halinde kesin
  • her karenin icerisine bir tatli kasigi pudding ten koyup muska seklinde kapatin
  • her muskayi diger muskanin ucuna gelecek sekilde firin tepsisine dizin
  • eritilmis tereyaginiüzerine dökün
  • üzerileri kizarincaya kadar pisirin
  • surup malzemelerini kanatin ve sogutun
  • firindan cikardiginiz tatlilarin üzerine soguk serbeti dökün
  • arzu ettiginiz sekilde süsleyin servise sunun

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder