19 Aralık 2009 Cumartesi

SÜTLAC

Ne zamandir yapamamistim sütlac, bugün yapayim dedim ve tabii resmini cekmeden de edemedim. Eeee hazir resminide cekmisken geriye ne kaliyor tabiiki sayfama eklemek ve sizlerle paylasmak degilmi?

Sütlaca ben nisasta ve pirincunu eklemiyorum, pirincin kendi nisastasiyla pisince daha lezzetli oluyor (bence). Söylemesi benden, denemesi de sizden.

MALZEMELER:

10 Kaselik

  • 2 cay bardagi pirinc
  • 2 su bardagi su
  • 1 litre süt
  • 1 süt kremasi (200 ml Schlagsahne)
  • 1 Vanilya (Vanillinzucker)
  • 1 su bardagi toz seker (200 gr.)
  • cok az tuz
  • üzeri icin tarcin

    YAPILISI:
  • Pirincleri iyice yikayalim ve bir tencereye alalim
  • Üzerine 2 su bardagi su ilave edip pirincler suyunu cekinceye kadar haslayalim
  • Pirincler suyunu iyice cektikten sonra sütü, kremasini ve tuzu ilave edelim pirincler yumusayincaya kadar kadar pisirelim
  • Daha sonra sekeri ve vanilyayi ekleyelim ve bir miktar daha pisirelim
  • Kaselere paylastiralim
  • Servise sunmadan önce tarcin la süsleyelim

AFIYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder