Malzemeler: 2 firin tepsisi icin (ölcüleri ben orta boy cay bardaklari ile yaptim)
- 1 cay bardagi yogurt
- 1 cay bardagi siviyag
- 1 cay bardagi su
- 2 yumurta sarisi
- yarim maya
- 1,5 tatli kasigi tuz
- yeteri kadar un (6 cay bardagi)
- 250 gr. margarin (yufkalari yaglamak icin)
Ic malzemeleri:
- yarim kalip beyaz peynir
- yarim demet maydanoz
- 1 yumurtanin aki
Icinin hazirlanisi: - Bir Kapta peynir, maydanoz ve yumurta akini karistirin
Hazirlanisi: - Mayayi su ile eritin, üzerine yogurt, siviyag, yumurtalari ve tuzunu ilave edip yumusak bir hamur elde edinceye kadar un ilave edin.
- Hazirladiginiz hamuru dört bezeye ayirip 10 dk. kadar dinlendirin
- Her bezeyi ince bir sekilde acip aralarina eritilmis yag sürerek üst ste koyun
- SIKI bir rulo yapip buzdolabinda bir saat bekletin
- Rulodan, birer parmak eninde kesilen parcalari oklava ile daire seklinde genisletin
- Acilan tarafi ters cevirin
- Arasina peynirli ic koyup kapatin
- Önceden isitilmis 200 ° C pisirip sicak olarak servise sunun
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder