11 Ocak 2010 Pazartesi

BADEM BÖREK




Malzemeler: 2 firin tepsisi icin (ölcüleri ben orta boy cay bardaklari ile yaptim)


  • 1 cay bardagi yogurt

  • 1 cay bardagi siviyag

  • 1 cay bardagi su

  • 2 yumurta sarisi

  • yarim maya

  • 1,5 tatli kasigi tuz

  • yeteri kadar un (6 cay bardagi)

  • 250 gr. margarin (yufkalari yaglamak icin)


Ic malzemeleri:


  • yarim kalip beyaz peynir

  • yarim demet maydanoz

  • 1 yumurtanin aki

    Icinin hazirlanisi:

  • Bir Kapta peynir, maydanoz ve yumurta akini karistirin

    Hazirlanisi:

  • Mayayi su ile eritin, üzerine yogurt, siviyag, yumurtalari ve tuzunu ilave edip yumusak bir hamur elde edinceye kadar un ilave edin.

  • Hazirladiginiz hamuru dört bezeye ayirip 10 dk. kadar dinlendirin

  • Her bezeyi ince bir sekilde acip aralarina eritilmis yag sürerek üst ste koyun

  • SIKI bir rulo yapip buzdolabinda bir saat bekletin

  • Rulodan, birer parmak eninde kesilen parcalari oklava ile daire seklinde genisletin

  • Acilan tarafi ters cevirin

  • Arasina peynirli ic koyup kapatin

  • Önceden isitilmis 200 ° C pisirip sicak olarak servise sunun

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder