


MALZEMELER HAMUR ICIN:
1 kilo un, 1 yas maya, 3 su bardagi ilik süt, yarim cay bardagi siviyag,tuz
IC MALZEMELER:
yarim kilo kiyma, 4-5 adet sogan, yarim demet maydanoz, 1 kirmizi biber, 1 yesil biber, 4-5 adet domates, tuz, karabiber, kirmizibiber, bulbiber, yarim bardak siviyag, 2 yemek kasigi salca
IC MALZEMENIN HAZIRLANISI:
- Soganlari, biberleri, domatesleri mutfak robotunda cekin
- Maydanozlari ince ince kiyin, diger malzemelerle karistirin
- Ben yaptigim sekilde yazdim, siz zevkinize göre degisiklikler yapabilirsiniz, malzemeleri az oldugunda kiyma toplanacaktir buna dikkat edin.
HAZIRLANISI:
- Hamur kabina unu koyup ortasini havuz seklinde acin
- Mayayi, siviyagi, sütü ve tuzuda ilave ettikten sonra hamuru yogurun ve kabarmasini bekleyin
- Mayalanmis hamurdan ceviz büyüklügünde bezeler hazirlayin
- Biraz bekledikten sonra tahminen 15 cm capinda acin
- Hazirlamis oldugunuz kiymali harctan kasik yardimi ile üzerine kenarlari biraz bos kalacak sekilde yayin
- Firinda, Sacta (üzerine alüminyum folyo ile kapatin) yada Pizzatavasinda pisirin
- Salata, tursu ve ayran esliginde ikram edin
Afiyet olsun...
mutlaka denyin...muhtesem...ama bergüzarinki gibi olmassa üzülmeyin..onun elleri sihirli,dogustan yetenekli
YanıtlaSilhatice