14 Ekim 2009 Çarşamba

FINDIK LAHMACUN










Iftar yemeginden görüntüler

MALZEMELER HAMUR ICIN:

1 kilo un, 1 yas maya, 3 su bardagi ilik süt, yarim cay bardagi siviyag,tuz


IC MALZEMELER:
yarim kilo kiyma, 4-5 adet sogan, yarim demet maydanoz, 1 kirmizi biber, 1 yesil biber, 4-5 adet domates, tuz, karabiber, kirmizibiber, bulbiber, yarim bardak siviyag, 2 yemek kasigi salca

IC MALZEMENIN HAZIRLANISI:
  • Soganlari, biberleri, domatesleri mutfak robotunda cekin
  • Maydanozlari ince ince kiyin, diger malzemelerle karistirin
  • Ben yaptigim sekilde yazdim, siz zevkinize göre degisiklikler yapabilirsiniz, malzemeleri az oldugunda kiyma toplanacaktir buna dikkat edin.

HAZIRLANISI:

  • Hamur kabina unu koyup ortasini havuz seklinde acin
  • Mayayi, siviyagi, sütü ve tuzuda ilave ettikten sonra hamuru yogurun ve kabarmasini bekleyin
  • Mayalanmis hamurdan ceviz büyüklügünde bezeler hazirlayin
  • Biraz bekledikten sonra tahminen 15 cm capinda acin
  • Hazirlamis oldugunuz kiymali harctan kasik yardimi ile üzerine kenarlari biraz bos kalacak sekilde yayin
  • Firinda, Sacta (üzerine alüminyum folyo ile kapatin) yada Pizzatavasinda pisirin
  • Salata, tursu ve ayran esliginde ikram edin

Afiyet olsun...

1 yorum:

  1. mutlaka denyin...muhtesem...ama bergüzarinki gibi olmassa üzülmeyin..onun elleri sihirli,dogustan yetenekli

    hatice

    YanıtlaSil