



HAMUR MALZEMELERI:
1 kilo un, 2 tatli kasigi tuz, 2 bardak su
Hamur malzemelerinden orta sertlikte bir hamur yogurun dinlenmeye birakin
Hamur malzemelerinden orta sertlikte bir hamur yogurun dinlenmeye birakin
IC MALZEMESI:
7-8 adet orta boy patates, 2 orta boy sogan, 5-6 yemek kasigi siviyag, pulbiber, karabiber,tuz, reyhan,1 tatlikasigi salca
SOS MALZEMESI:
3-4 yemek kasigi tereyag, 1 tatli kasigi kirmizi pul biber, bir cay bardagi domates püresi, yarim cay bardagi su, arzuya göre biraz vegeta tuzu (ben kullaniyorum)
HAZIRLANISI:
- patatesleri hasladiktan sonra kabuklarini soyun ve püre haline getirin
- tavada siviyagi kizdirin, icerisine yemeklik dogranmis soganlari ilave edin
- soganlar sefaflasincaya kadar pisirin sonra baharatlarini ilave edin ilimasini bekleyin
- hamurdan 3-4 tane büyükce bezeler yapin oklavayla acin
- bardak yardimiyla yuvarlaklar kesin icerisine patatesli ic malzemeden koyun
- resimde gösterdigim sekilde kapayin
- yuvarlagin bir kismini ice dogru yaptiktan sonra iki kenari sirasiyla ice dogru kivirak örün
- genis bir tencerenin icerisine yeteri kadar su ilave edip kaynatin
- halujlari teker teker suyun icerisine birakin 8-10 dk haslayin (fazla haslanirsa dagilir !)
- üzerine biberli sosu döküp sicak servise sunun
Afiyet olsun...
bu ne güzel tarifeler zamanim olunca bende tarifelerinizden yararlanacagim cok tesekkür ederim ve devamini beklerim Hamburg dan EssizAdam
YanıtlaSilcok emekli...ama nefis
YanıtlaSilhatice