14 Ekim 2009 Çarşamba

HALUJ (CERKEZ MANTISI)








HAMUR MALZEMELERI:

1 kilo un, 2 tatli kasigi tuz, 2 bardak su

Hamur malzemelerinden orta sertlikte bir hamur yogurun dinlenmeye birakin
IC MALZEMESI:
7-8 adet orta boy patates, 2 orta boy sogan, 5-6 yemek kasigi siviyag, pulbiber, karabiber,tuz, reyhan,1 tatlikasigi salca

SOS MALZEMESI:
3-4 yemek kasigi tereyag, 1 tatli kasigi kirmizi pul biber, bir cay bardagi domates püresi, yarim cay bardagi su, arzuya göre biraz vegeta tuzu (ben kullaniyorum)
HAZIRLANISI:
  • patatesleri hasladiktan sonra kabuklarini soyun ve püre haline getirin

  • tavada siviyagi kizdirin, icerisine yemeklik dogranmis soganlari ilave edin

  • soganlar sefaflasincaya kadar pisirin sonra baharatlarini ilave edin ilimasini bekleyin

  • hamurdan 3-4 tane büyükce bezeler yapin oklavayla acin

  • bardak yardimiyla yuvarlaklar kesin icerisine patatesli ic malzemeden koyun

  • resimde gösterdigim sekilde kapayin

  • yuvarlagin bir kismini ice dogru yaptiktan sonra iki kenari sirasiyla ice dogru kivirak örün

  • genis bir tencerenin icerisine yeteri kadar su ilave edip kaynatin

  • halujlari teker teker suyun icerisine birakin 8-10 dk haslayin (fazla haslanirsa dagilir !)

  • üzerine biberli sosu döküp sicak servise sunun




Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. bu ne güzel tarifeler zamanim olunca bende tarifelerinizden yararlanacagim cok tesekkür ederim ve devamini beklerim Hamburg dan EssizAdam

    YanıtlaSil
  2. cok emekli...ama nefis
    hatice

    YanıtlaSil